Söderberg & Haak köper och utökar

2016-12-16
Söderberg & Haak lägger nu ytterligare två pusselbitar till sin framtida försäljningsorganisation genom att förvärva KL Maskin AB samt att utöka samarbetet med Mariestads Maskin & Energi AB.

KL Maskin, som under året firade 60-årsjubileum, drivs och har fram till nu ägts av Per-Olof Jakobsson (till höger på övre bilden).
– Detta ser jag som det bästa alternativet för att säkerställa min personals jobb, mina kunder och framtida kunders möjlighet att serva och köpa maskiner på lång sikt. Köparen ger också våra leverantörer en möjlighet till framtida utveckling då köparen ej utesluter någon av dagens leverantörer inom KL Maskin, vilket ger kontinuitet för både personal och kunder. Detta anser jag vara viktigt för våra befintliga kunder, men skulle någon leverantör välja att flytta har köparen ett otroligt intressant program som vi tittat på under en tid och gärna kunnat komplettera företaget med tidigare, säger Per-Olof Jakobsson.

Idag består KL Maskin av totalt 23 personer och omsätter cirka 100 miljoner kronor, fördelat på de tre anläggningarna i Kvänum, Lidköping och Brålanda. För att säkra kontinuiteten kommer Per-Olof Jakobsson att stanna i företaget tills vidare.
– För vår del är Västergötland mycket viktigt att kunna nå med både försäljning, service och reservdelsförsörjning, säger Hans Ripa (till vänster på övre bilden), vd på Söderberg & Haak. Det känns bra att vi nu kan erbjuda våra kunder hjälp från ett synnerligen professionellt och välskött företag med erfaren och duktig personal.

I samband med övertagandet ändras företagets namn också till Söderberg & Haak Kvänum AB.

Fördjupat samarbete med Mariestads Maskin & Energi
Mariestads Maskin & Energi har beslutat att utöka samarbetet med Söderberg & Haak att omfatta hela Söderberg & Haaks maskinprogram.
– I dessa tider av turbulens och nyckfulla beslut från leverantörshåll, känns det tryggt både för mina anställda och för våra kunder att ha en stabil partner som Söderberg & Haak bakom sig, säger Jonas Johnson (till vänster på undre bilden), vd i Mariestads Maskin & Energi. Vi tror att Söderberg & Haaks produktprogram passar väl in för att komplettera det program vi redan representerar och hoppas att det skall göra oss ännu intressantare för våra kunder.

– Vi känner Mariestads Maskin & Energi väl genom ett mångårigt tidigare samarbete och vi är mycket positiva till att vi fått till det här samarbetet, som stärker oss ytterligare i Västgötaregionen, säger Hans Ripa (till höger på undre bilden).

Till Söderberg & Haak >>
Till KL Maskin >>
Till Mariestads Maskin & Energi >>